Dvůr Králové nad Labem: Městský kamerový systém byl rozšířen o další místa

04.11.2019 11:11

Městská policie Dvůr Králové nad Labem (MPDK) pokračuje v obnově kamer městského kamerového dohlížecího systému a jeho rozšiřování. Cílem je jak zvýšení pocitu bezpečí obyvatel, tak ztížení drobné majetkové kriminality. Stejně jako v loňském roce k tomu MPDK využila dotačních prostředků.

Dvůr Králové nad Labem: Městský kamerový systém byl rozšířen o další místa
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Nově jsou nainstalovány tři kamery u okružní křižovatky u „oční školy“ a jedna kamera v ulici Palackého. „Jedná se o místa s vyšší hustotou dopravy a větší koncentrací obyvatel a zaparkovaných vozidel,“ vysvětluje ředitel MPDK Jan Štípek. Zároveň byl zakoupen nový venkovní mobilní kamerový bod.

K rozšíření kamerového systému se přistoupilo ve Fügnerově ulici a na náměstí Republiky, kde jsou namísto jedné kamery nyní tři. K výměně starých kamer za nové došlo v budově městské policie, na náměstí T. G. Masaryka a dále v ulicích 17. listopadu, Rooseveltova a Havlíčkova. „Modernější kamery přispějí ke zlepšení funkčnosti celého systému,“ podotýká Jan Štípek.

Výměna a pořízení nových kamer přišly na téměř 474 tisíc Kč. Část těchto prostředků, 350 tisíc Kč, však pokryla dotace Ministerstva vnitra ČR. „Kromě toho městská policie letos ještě investovala 43 tisíc Kč do rozšíření kamerového systému ve Školní ulici,“ dodává dále Jan Štípek. V současné době tak pomáhá MPDK dohlížet na bezpečnost ve Dvoře Králové nad Labem 42 kamer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…