Frýdek-Místek: Skotňa má kanalizaci, město zahájí opravu silnice

22.05.2022 11:28 | Tisková zpráva

Skončila náročná výstavba kanalizace ve Skalici-Skotni. Nyní je na řadě oprava poničené silnice, která odstartuje 30. května. Rekonstrukce potrvá měsíc.

Frýdek-Místek: Skotňa má kanalizaci, město zahájí opravu silnice
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Tříměsíční práce ve Skotni byly technicky i organizačně náročné. Jde o úzkou silnici v kopcovitém terénu a s velkým počtem rodinných domků. Stavební firmě se však podařilo práci dokončit ještě před stanoveným termínem.

„Byl to jeden z úseků, kde jsme měli opravdu obavy. Je zde hustá zástavba, lidé byli omezeni a musela tady být určitá disciplína během výstavby, ale nakonec vše dobře dopadlo. Zhotovení před termínem nám dává větší prostor, abychom udělali kolaudaci a připravili k tomu všechny práce a připravili se na spuštění kanalizace,“ popsal náměstek primátora pro investice a finance Jiří Kajzar (Naše Město F-M).

Rekonstrukci silnice město zahájí 30. května, omezení mají trvat do konce června. Komunikaci čeká frézování, srovnání bagrem, asfaltování a osazení poklopů.

„Chceme zlepšit stav komunikace, která se v některých částech po pracích na kanalizaci rozpadla. Musí být zpevněna, musí být přidány konstrukční vrstvy. V budoucnu pak plánujeme náročnější opravu této silnice, kterou bude potřeba odvodnit,“ dodal náměstek primátora Jiří Kajzar.

Práce budou rozděleny do dvou etap. V první stavbaři provedou opravu od domu s číslem popisným 223 až po skalickou část Kamenec. V druhé etapě pak dokončí část mezi domem s č. p. 223 a skalickým kulturním domem. Během opravy budou platit stejná omezení, pravidla a pokyny jako předešlé tři měsíce během pokládky kanalizace.

V neděli až čtvrtek od 8 do 18 hodin bude silnice zcela uzavřena. Ani po 18. hodině nebude plně průjezdná, ale lidé budou moct dojet k místu, kde budou odstaveny stroje. V pátek a sobotu se pracovat nebude, stroje budou z komunikace staženy a bude plně průjezdná. Během uzavírky budou moci obyvatelé opět využívat odstavné parkoviště pod kopcem v Kamenci (u stanoviště kontejnerů) anebo na druhé straně kopce na ploše za kulturním domem.

Město na opravu silnice vyčlenilo 3 miliony korun. Po rekonstrukci bude kanalizace zkolaudována a před oficiálním spuštěním projde zkušebním provozem.

Město Frýdek-Místek úspěšně odkanalizovalo městské části Chlebovice, Zelinkovice, Lysůvky a Skalice, která byla poslední. Aktuálně jsou ve Skalici dokončeny kanalizační stoky a téměř všechny přípojky, z větší části finální povrchy na Kamenci. Čerpací stanice jsou momentálně vybavovány a zpevňují se u nich okolní plochy a dodává oplocení. Na řadě jsou nyní opravy zbývajících komunikací v dotčených městských částech.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…