Frýdek-Místek: Za prvních šest měsíců už přišlo na svět 516 dětí

04.08.2017 20:33

Ve frýdecko-místecké porodnici se letos už narodilo 516 dětí, z toho 265 děvčat a 251 chlapců.

Frýdek-Místek: Za prvních šest měsíců už přišlo na svět 516 dětí
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Porodní oddělení, které se přestěhovalo počátkem tohoto roku do rekonstruovaných prostor ve 3. podlaží bloku B, pro nastávající maminky průběžně pořádá předporodní kurzy a dny otevřených dveří, které jsou vždy rychle zaplněny vzhledem k velkému zájmu budoucích rodičů.

„V předporodních kurzech s budoucími maminkami probíráme nejen vývoj plodu a změny v těhotenství, ale také vhodnou stravu a cviky přiměřené pro dané období,“ řekla vrchní sestra gynekologicko-porodního oddělení Eva Šprlová. „Maminky se dozví, jak rozpoznat příznaky počínajícího porodu, doporučíme, co vzít s sebou do porodnice, jak probíhá příjem k porodu. Součástí kurzů je také příprava na péči o dítě, manipulace a komunikace s dítětem a psychoprofylaxe. Zájemkyně mohou navštěvovat také kurzy cvičení pro budoucí maminky, které vedou naše zkušené fyzioterapeutky,“ dodala vrchní sestra.

Každé miminko dostane na památku pamětní list s obrázkem akademické malířky Ireny Stanislavové, kde je uvedeno jeho jméno, datum a hodina narození, porodní váha a míra. Po půlroční přestávce porodnice opět nabízí maminkám možnost nechat si své miminko vyfotografovat ještě v porodnici profesionálním fotografem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…