Havířov: Maminky na mateřské pomáhají ostatním najít práci

10.06.2014 21:33

Od září tohoto roku nabídne havířovské coworkingové centrum Naše místo personální kurzy pro širokou veřejnost. Díky podpoře Nadace ČEZ mají zájemci možnost zdarma absolvovat sérií přednášek a besed ve dvou seminářích: Jak si najít práci a Jak rozjet vlastní podnikání.

Havířov: Maminky na mateřské pomáhají ostatním najít práci
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Coworkingové centrum provozuje nezisková organizace Naše místo z. s., v  jejímž čele stojí dvě maminky na mateřské. "Samy jsme se setkaly s tím,  že pro ženu na mateřské je takřka nemožné absolvovat podobné kurzy. Buď jsou příliš drahé, nebo časově náročné a bez možnosti mít s sebou malé dítě. Proto jsou naše lekce dvouhodinové a nabízíme k nim hlídání dětí  zdarma. To vše se nám podařilo jen díky získané podpoře Nadace ČEZ," komentuje Zuzana Pučoková, místopředsedkyně spolku.

Uchazeči z řad nezaměstnaných, studentů či absolventů i rodičů s dětmi  se budou po několik týdnu potkávat s odbornými lektory, kteří jim pomohou vyznat se v legislativě (daně, povinné odvody, formy pracovních  úvazků aj.), uvedou je do problematiky výběrových řízení i vlastních  projektů a poskytnou konkrétní rady. Součástí kurzů je i praktický nácvik - na účastníky čeká přijímací pohovor i nácvik podnikatelského "Dne D".

Přihlášky je možno podávat v průběhu července a srpna, další informace  najdou zájemci na webových stránkách www.nasemisto.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…