Havířov: Největší letošní investiční akce - výměna oken v městských bytech spěje do finále

28.10.2017 15:50 | Zprávy

Do ukončení stavebních prací zbývá už jen několik týdnů. Harmonogram III. etapy výměny starých oken za nová plastová v městských domech, který odstartoval v březnu, se chýlí k závěru. Hotovo bude do konce listopadu.

Havířov: Největší letošní investiční akce - výměna oken v městských bytech spěje do finále
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Jedná se o poměrně složitý proces s důrazem na kvalitní logistiku harmonogramu prací a kontrolu odvedené práce technickým dozorem MRA, který dohlíží na kvalitu provedení realizačními firmami a jejich subdovateli," uvedl jednatel MRA Jiří Lankočí.

Průběh prací je náročný nejen pro zhotovitele, ale především pro nájemníky bytů. Ti musejí přežít značný diskomfort, stavební ruch, znečištění bytů i společných prostor stavebním materiálem a tolerovat zvýšený pohyb zedníků. "Hrubý úklid provádí realizační firma, zbytek už je na nájemnících. Těšit se však mohou na to, že nová plastová okna jsou těsnější, takže v bytech bude tepleji. Snadnější je čištění a údržba, čímž se výrazně zlepší komfort a estetický dojem bydlení," vysvětlil vedoucí investičně – provozního odboru MRA Marek Klimša.

Od počátku března letošního roku se pracovalo ve více než 40 ulicích, kde mají lidé to nejhorší už dávno za sebou. O to více si už užívají komfortu, který jim překonané nepříjemnosti mnohonásobně vynahradí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…