Hejtman Štěpán: Holiday World zve nejen cyklisty na východ Čech

22.02.2019 12:54

Mezinárodní veletrh Holiday World hostí od 21. do 24. února pražské holešovické výstaviště.

Hejtman Štěpán: Holiday World zve nejen cyklisty na východ Čech
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Královéhradecký a Pardubický kraj společně pod jednou turistickou značkou Východní Čechy prezentují novinky i osvědčené aktivity a místa, kam vyrazit během celého roku na dovolenou. Letošním tématem je cykloturistika a aktivní dovolená.

„Hlavním bodem společné expozice je cyklověž, po jejímž obvodu se táhnou prezentační pulty s polepy sportovců. Expozice nabízí jedenáct turistických oblastí obou krajů a praktické tipy na výlety, cyklovýlety nebo tištěné propagační materiály a mapy,“ okomentoval expozici radní Pavel Hečko zodpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů, dotací a cestovního ruchu, který zároveň slavnostně zahájil veletrh a převzal ocenění v rámci ankety „Turistický magazín KAM po Česku“, ve které se kraj umístil na druhém místě v kategorii „Zimní dovolená“.

Královéhradecký kraj v rámci veletrhu dále usiluje o vítězství v soutěži o Nejpůsobivější stánek a Nejzajímavější tiskový materiál. Výsledky budou známy v pátek.

„Počet turistů, kteří navštíví náš kraj, každoročně stoupá. Loni jich k nám zavítalo na půl druhého milionu, což je jasný důkaz, že se zde lidé cítí bezpečně a že máme jako region co nabídnout. Věřím, že veletrh Holiday World každého naladí na aktivní dovolenou a že vyrazí na cyklovýlet právě i do Královéhradeckého kraje. Cyklostezky tu máme senzační, příkladem je Labská stezka,“ řekl hejtman Jiří Štěpán, který si letošní veletrh nenechal ujít.

Domácí i zahraniční turisté získají tipy na výlety i všechny potřebné informace o zajímavých destinacích v regionu, jako jsou Krkonoše, Kladské pomezí, Broumovsko nebo Českomoravské Pomezí a Kralický Sněžník. Stánek se nachází v Průmyslovém paláci v areálu Výstaviště Praha Holešovice. Od dnešního dne do neděle je veletrh otevřen pro širokou veřejnost (Pá 14.00–18.00; So-Ne 9.30–16.00).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…