Hlučín: Další popelnice se skryjí ve speciálním boxu

30.10.2018 16:49

Další box, který by měl zlepšit estetiku umístění nádob na odpad v Hlučíně, vznikne v Dukelské ulici. Bude to už sedmnácté hnízdo popelnic, které nebudou zcela vystaveny očím kolemjdoucích, ale budou chráněny speciální zástěnou, jež navíc může časem obrůst zelení.

Hlučín: Další popelnice se skryjí ve speciálním boxu
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

„Je to další příspěvek k estetizaci veřejného prostoru,“ uvedl městský architekt Jan Richter. Nové ohrazení vznikne v místě stávající zídky a částečně v zeleném ostrůvku. Navrženo je tak, aby co nejméně zasahovalo do travnaté plochy, kam chodí občané posedět na lavičkách, ale aby zároveň splňovalo požadavky na bezpečnost silničního provozu a zajištění potřebné kapacity stanoviště i s rezervou do budoucna. Boxy na nádoby s odpadem, které město instaluje postupně už od roku 2015, jsou v této chvíli v ulicích Bochenkova, Svornosti, Seiferta, Gen. Svobody, Požárnická a už dva v Dukelské. „Při komplexním řešení zeleně v areálu parku v ulici Komenského, Zahradní, U Stadionu, Tyršova jsme umístili dalších devět boxů,“ uvedla vedoucí odboru investic Městského úřadu Hlučín Gabriela Dihlová. Nové boxy se budou stavět i v příštích letech. „Do rozpočtu na příští roky bychom rádi prosadili vyšší částku, abychom mohli boxy vybudovat na celém sídlišti OKD. V každém by měl být prostor pro nádoby na směsný odpad, ale také na kontejnery určené na plasty, papír, do budoucna snad i na bioodpad,” uvedla místostarostka Hlučína Blanka Kotrlová. Nádoby na odpad jsou umístěny většinou podél komunikací před bytovými domy, před objekty občanské vybavenosti a podobně. Není to estetické a navíc se kolem popelnic často objevuje nepořádek. Proto se město rozhodlo investovat do krycích boxů. Vzhledem ke specifickým podmínkám a rozdílným požadovaným kapacitám na sběrné nádoby se musí každá lokalita řešit samostatně. Hrazení se vždy skládá z jednotlivých modulů, které jsou vyrobeny ze svařených ocelových profilů obdélníkového průřezu a vyplněné tahokovem. Povrchová úprava boxů je pozink.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…