Hodonín: Studie představila modernizaci sportovního areálu U Červených domků

03.12.2021 20:33 | Ze sítí

Přestavba sportovního areálu U Červených domků a přilehlého okolí nabývá konkrétních obrysů. S návrhem koncepční studie, kterou vypracovalo studio PROAM ARCHITEKTI, s.r.o., se v tomto týdnu na jednání v budově radnice seznámili představitelé organizací a škol, které v areálu působí, včetně zástupců nadací Proměny a KKFF.

Hodonín: Studie představila modernizaci sportovního areálu U Červených domků
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Studie zahrnuje území sportovního areálu U Červených domků včetně přilehlého prostoru mezi sportovní halou TEZA a základní školou. Celá oblast je ze severní strany ohraničena zoologickou zahradou. „Modernizace sportovního areálu U Červených domků a jeho okolí byla jednou z našich priorit již dříve. Vlivem tornáda však tento záměr nabyl zcela nových rozměrů. Rádi bychom celý areál více otevřeli občanům města, aby zde našli další příjemné místo k trávení volného času,“ řekl starosta Libor Střecha.

Koncept zohledňuje čtyři hlavní cíle, a to otevřenost, prostupnost území, jeho propojení s okolím a vytvoření veřejného prostoru pro setkávání v podobě sportovního náměstí. Součástí je také vznik nových sportovišť, zejména vrhacího sektoru, multisportovního hřiště, menšího workoutového hřiště, a především volné travnaté plochy využitelné k řadě volnočasových aktivit. Samotný stadion se již v příštím roce dočká rozšíření atletické dráhy a v následujících etapách také nových šaten, tribuny a dalšího zázemí. 

Modernizace sportovního areálu U Červených domků je rozdělena celkem do 10 etap, kdy pro každou z nich bude nutné vyhotovit samostatnou projektovou dokumentaci a zajistit financování. Ještě předtím však dostanou příležitost ke sdělení připomínek k návrhu studie představitelé dotčených organizací a také veřejnost. Způsob, jakým bude studie lidem představena, bude v předstihu zveřejněn prostřednictvím komunikačních kanálů města.

Sportovní areál je zároveň jedním ze čtyř projektů, které přislíbily finančně podpořit Nadace Proměny a KKFF manželů Komárkových. Další projekty se týkají domu přírody, předprostoru před Základní školou U Červených domků a lesoparku Dúbrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…