Hodonín: Vančurovu ulici čeká kompletní rekonstrukce

02.04.2019 7:35

Na sídlišti Rudolfa Filipa začíná další etapa revitalizace panelového sídliště. Kompletní rekonstrukcí za přibližně 17 milionů korun projde ulice Vančurova. Obyvatelé této městské části se dočkají kromě nové vozovky a chodníků také zpevnění ploch a zvýšení počtu parkovacích stání, terénních úprav, včetně zatravnění a náhradní výsadby.

Hodonín: Vančurovu ulici čeká kompletní rekonstrukce
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Jedná se o další pokračování revitalizace sídliště, která navazuje na předchozí rekonstrukce v ulicích Brandlova i Vančurova v posledních letech. Stávající vozovka i chodníky ve Vančurově ulici v úseku od křižovatky s ulicí Brandlova po křižovatku s ulicí Sídlištní budou odstraněny a nahradí je nová vozovka s asfaltovým povrchem a dlážděné chodníky. Opravy se dočkají i přístupové chodníky k základní škole a plocha před školou.

Součástí stavebních prací bude i úprava parkovacích stání pro automobily. V současné době jsou zde dvě parkoviště. Parkovací plocha při pravé straně vozovky s 23 kolmými stáními bude nahrazena novým dlážděným parkovištěm o celkovém počtu 32 parkovacích míst. Při levém okraji vozovky vznikne 17 podélných parkovacích stání. Stavební projekt počítá i se vznikem zpevněné plochy pro kontejnery s domovním odpadem.

V zatravněném prostoru za bytovým domem se počítá se zrušením asfaltového hřiště a vybudováním mlatového chodníku s dvěma odpočinkovými místy a lavičkami. Dojde i na úpravu přilehlých ploch, k jejich zatravnění a náhradní výsadbě. Odhaduje se, že stavební práce vyjdou na přibližně 17 milionů korun a budou ukončeny do poloviny letních prázdnin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…