Hodonín: Volný prostor před školou dočasně oživí mobiliář a jehličnany

02.12.2021 13:55 | Tisková zpráva

Na místě někdejšího parku před Základní školou U Červených domků v Bažantnici zůstala po červnovém tornádu jen holá pláň. Pro oživení volné plochy jsou přímo před vchodem do školy dočasně umístěny lavičky a nádoby na zeleň z recyklované suti a tři jehličnaté stromky.

Hodonín: Volný prostor před školou dočasně oživí mobiliář a jehličnany
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Pro volný prostor před základní školou město připravuje ve spolupráci s Nadací Proměny celkové koncepční řešení, do kterého plánuje zapojit i veřejnost. To si však vyžádá nějaký čas.

Pro oživení volné plochy byly přímo před vchodem do školy nainstalovány lavičky, odpadkové koše a nádoby na zeleň z recyklované suti a také tři jehličnaté stromy. Ty ozdobí žáci základní školy, kteří si už připravují výzdobu. Jedná se o dočasnou instalaci mobiliáře i zeleně, stromky budou po zimě přesazeny na jiné místo.

Původním záměrem bylo uspořádat na tomto místě ještě do konce roku workskhop a setkání s veřejností s diskuzí o budoucí podobě parku. Toto setkání se uskuteční na jaře příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…