Hodonín: Vyčlenit parkovací místa pro klienty lázní je nezbytné

02.09.2018 11:44

Koncem června Městský úřad v Hodoníně oznámil veřejnou vyhláškou záměr vyčlenit 17 parkovacích stání pro automobily na parkovišti u skateparku před prodejnou Hruška a prodejnou Koberce Trend, a to pro potřeby Lázní Hodonín.

Hodonín: Vyčlenit parkovací místa pro klienty lázní je nezbytné
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Proti tomuto záměru se formou petice postavili občané z ulice Brandlova, kteří parkoviště převážně využívají. V petici, kterou podepsalo 192 osob, argumentují nedostatečnou kapacitou parkovacích míst v této lokalitě.

Petiční archy podané společenstvími vlastníků bytových jednotek v ulici Brandlova město přijalo 31. července a peticí občanů se zabývala rada města na svém nejbližším zasedání 21. srpna.

Parkoviště před prodejnou Hruška a prodejnou Koberce Trend v Brandlově ulici bylo vybudováno v roce 2015 jako součást projektu výstavby Denních lázní Bliss Day Spa. Tento projekt za přibližně 100 milionů korun byl spolufinancován ze 40 % nákladů dotačními prostředky Regionálního operačního fondu Jihovýchod, určenými na podporu rozvoje infrastruktury pro cestovní ruch. Povinnou součástí projektu bylo rovněž vybudování odpovídajícího počtu parkovacích míst. Po dokončení výstavby však tato podmínka splněna nebyla, a proto je nezbytné vyhradit dodatečně pro klienty Denních lázní nejméně 17 parkovacích míst. Nedodržením podmínek dotačního programu se příjemce dotačních prostředků vystavuje riziku krácení, popřípadě vrácení dotace.

Sídliště Rudolfa Filipa prochází v posledních letech postupnou revitalizací, která je prováděna po etapách. Součástí jednotlivých etap je i řešení parkovacích stání pro automobily, jejich obnova, případně nová stání. Rozšířením parkovacích míst v této lokalitě se bude zabývat i urbanistické studie na využití území pro volnočasové aktivity. Příprava projektové dokumentace bude zahájena ještě v letošním roce.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…