Hradec Králové: Město odpustí březnové poplatky za Jesle Orlická

10.03.2021 11:07

V souvislosti s vládními opatřeními uzavřelo město Hradec Králové provoz Jeslí Orlická od začátku března. Vzhledem k omezení provozu se rada města rozhodla odpustit rodičům březnové paušální poplatky za pobyt dětí v jeslích. Celkově jde o 128 tisíc korun.

Hradec Králové: Město odpustí březnové poplatky za Jesle Orlická
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

K dočasnému uzavření Jeslí Orlická došlo v návaznosti na usnesení vlády o přijetí krizového opatření ohledně omezení pohybu osob ve školních a předškolních zařízeních. „Vzhledem k tomu, že počty pacientů nakažených koronavirem v Hradci zatím nijak výrazně neklesají, bylo uzavření jeslí logickým krokem, který navazoval na zavedená opatření. Dalším z důvodů omezení provozu byly komplikace se zajištěním stravy, kterou jesle odebírají z vedlejší mateřské školy, která je také uzavřena,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Rada města schválila odpuštění březnového paušálního poplatku za pobyt dětí v jeslích. Nyní je jich zde přihlášeno 63, odpuštěná částka se dostala na 128 tisíc korun. „Odpuštění poplatku, i když zařízení není využíváno, není bohužel v dnešní koronavirové době samozřejmost. Z naší strany to považujeme především za vstřícný krok vůči rodinám, které v současné době upřednostnily péči o děti v bezpečnějším domácím prostředí,“ doplnil primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…