Hradec Králové: Město usiluje o získání dotace na stavbu budovy odlehčovací služby v Honkově ulici

12.03.2021 6:32

V Honkově ulici v Hradci se již od září loňského roku staví budova odlehčovací služby, která by měla zahájit svůj provoz letos na podzim. Samotná stavba vyjde město zhruba 115,7 milionu korun včetně DPH.

Hradec Králové: Město usiluje o získání dotace na stavbu budovy odlehčovací služby v Honkově ulici
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V rámci programu Rozvoje a obnova materiálně-technické základny sociálních služeb z Ministerstva práce a sociálních věcí se na ni město snaží získat dotaci, která by mohla dosáhnout až do výše 45 milionů korun. Dotační výzva byla vypsána začátkem března.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

„Tato podpora je určena pro zařízení sociálních služeb poskytující sociální péči typu domov pro seniory, domov pro osoby se zdravotním postižením, chráněné bydlení, týdenní stacionář nebo právě v našem případě odlehčovací služby poskytované pobytovou formou,“ říká náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová.

Ukončení příjmu žádostí o dotaci je v druhé polovině června, pokud ji město získá, musí její přijetí ještě schválit rada města. Využít ji bude možné několika způsoby.

„V našem případě žádáme o dotaci na novou výstavbu, tudíž můžeme finance uplatit na všechno, co se týká stavební části. Stejně tak bychom ji mohli čerpat na pořízení vnitřního vybavení, zdravotnické prostředky či technické a sociální vybavení,“ doplňuje Štayrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…