Hradec Králové: Názory zastupitelů zveřejněny na webu města

13.02.2012 7:25

Další názorový prostor, tentokrát virtuální, pro vyjádření zastupitelů města zřizuje v těchto dnech hradecká radnice na svém webovém portálu.

Hradec Králové: Názory zastupitelů zveřejněny na webu města
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V přípravě je v současné době i nemoderovaná diskuse zastupitelů. Vedení města tak respektuje sílící požadavek zastupitelů mít možnost vyjádřit své názory a zároveň postupně naplňuje cíle, které si stanovilo v programovém prohlášení.

Zastupitelé tak mohou potřebu sdělení svého názoru, postřehu, stanoviska zpřístupnit široké veřejnosti z oficiálních webových stránek města z místa, které dosud obsahovalo pouze jejich fotografie a kontaktní údaje www.hradeckralove.org/hradec-kralove/clenove-zastupitelstva. Příspěvky zde budou v garantovaném termínu zveřejňovány v autorské podobě, tj. bez jakékoliv obsahové a gramatické úpravy.

Občanům je umožněno získat rychle informaci o změnách na daných webech, bez jejich opakovaného navštěvování prostřednictvím aktivované RSS služby, což je technologie, která umožňuje automatizované přebírání informací o novinkách a aktualizacích na www stránkách. Zastupitelé mají možnost si tuto formu osvojit jako standardní komunikaci se svými voliči.

V přípravě je i nemoderovaná diskuse zastupitelů na aktuální témata na webu, kam budou moci přispět svým názorem po tzv. vláknech. Kladný postoj k tomuto novému způsobu zveřejňování názorů zastupitelů napříč politickým spektrem vyjádřila na lednovém zasedání i Komise rady města pro informace a média, složená z členů, nominovaných politickými stranami zastoupenými v zastupitelstvu města.

„Radnice těmito kroky postupně naplňuje programové prohlášení koalice pro toto volební období, kde je zakotveno vytvoření dostatečného prostoru pro prezentaci názorů opozice v médiích, která jsou plně nebo částečně financována z rozpočtu města,“ řekl primátor města Zdeněk Fink.

Město Hradec Králové získalo v loňském roce prestižní ocenění Zlatý erb v kategorii nejlepší webová stránka města a také Zvláštní cenu ministra vnitra za nejlepší bezbariérový přístup na webové stránky. Do klání se přihlásilo i v roce letošním.

Magdaléna Vlčková
tisková mluvčí MmHK


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…