Hradec Králové: Přechod u Hvězdy bude bezpečnější

23.05.2014 8:25

Větší bezpečnost při přecházení silnice u obchodního centra Hvězda si vzalo za cíl město společně s technickými službami, pod jejichž křídly tu před pár dny odstartovaly celkové úpravy přechodu pro chodce. Ten využívají nejen děti přijíždějící autobusy do zdejší školy, ale i dospělí při cestě za prací. Hotovo by mělo být zhruba v polovině června.

Hradec Králové: Přechod u Hvězdy bude bezpečnější
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Doprava bude po ukončení rekonstrukce svedena ze dvou jízdních pruhů na každé straně vozovky do jednoho. Řidiči tím pádem budou muset při příjezdu zpomalit,“ vysvětluje hlavní princip úpravy Tomáš Pospíšil z technických služeb. V každém směru bude ve výsledku jeden jízdní pruh s prostorem pro případné umístění cyklopruhu v hlavním dopravním prostoru. Po úpravách volala nejen zdejší komise místní samosprávy, ale i vedení nedaleké základní školy, do které děti městskou hromadnou dopravou na blízkou zastávku přijíždějí.

„Do těchto úprav jsme se pustili proto, abychom zvýšili bezpečnost chodců. Navíc zde vyrostlo ještě dopravní hřiště, takže je potřeba pamatovat i na to, že do těchto míst zamíří další děti,“ obhajuje nutnost úprav náměstek primátora pro městské organizace a majetek Martin Soukup. Dodává, že tečkou za všemi pracemi by v polovině června mělo být i nové vodorovné značení od sportovní haly Třebeš až po Zborovskou ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…