Hudební festival Colours of Ostrava začal i skončil ve velkém stylu

16.07.2012 10:57

Jedenáctý ročník multižánrového hudebního festivalu Colours of Ostrava, konaný poprvé v industriálním areálu Dolní Vítkovice, začal ve čtvrtek 12. července. Krátce po 20. hodině program jedinečného kulturního svátku oficiálně zahájil primátor města Ostravy Petr Kajnar spolu s ředitelkou festivalu Zlatou Holušovou. Akce se koná s podporou statutárního města Ostrava. V neděli festival skončil.

Hudební festival Colours of Ostrava začal i skončil ve velkém stylu
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Už od odpoledních hodin proudily branami u nádraží Ostrava-střed, u Dolu Hlubina i u vysokých pecí davy diváků natěšených na vystoupení kapel a sólistů na sedmi scénách. Po slavnostním zahájení patřila hlavní scéna Česká spořitelna stage kanadsko-americkému zpěvákovi a skladateli Rufusi Wainwrightovi a his Bandu. Mezitím se rozběhl program na dalších šesti scénách, kde se představili např. Kronos Quartet s Kimmo Pohjonenem a Samuli Kosminenem, Mogwai, Pub Animals nebo Vlasta Redl. V dalších třech dnech se mohou diváci těšit na Alanis Morisette, Bobbyho Mc Ferrina, ZAZ, Animal Collective, The Flaming Lips a řadu dalších zahraničních i domácích skupin a sólistů.

Festival jsme zakončili včera velkolepě - skvělým koncertem Janelle Monáe. Podívejte se na fotografie z neděle: Janelle Monáe, Parov Stelar Band, Buty, Staff Benda Bilili a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…