Jablonec nad Nisou: Sportovci využívají předvídatelný systém dotací od města

14.11.2020 18:05

Rada města Jablonec nad Nisou rozhodla o poskytnutí individuálních dotací v celkové výši 98 tisíc korun na investiční projekty dvou místních sportovních klubů - TJ SOKOL a ČLTK Bižuterie.

Jablonec nad Nisou: Sportovci využívají předvídatelný systém dotací od města
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Pokračuje tak v systému individuálních dotací pro sportovní projekty do výše 15 % z celkové investice. Tím naplňuje záměr, aby město bylo pro žadatele o finanční podporu z řad sportovních subjektů ekonomicky předvídatelným partnerem.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

„Rozhodli jsme se podpořit další dva z budoucí řady projektů investic ze sportovního prostředí, kde jsme dlouhodobě nastavili jednotnou a transparentní míru podpory do 15% spoluúčasti města, což nejen tyto dva kluby vítají,“ uvádí náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek.

V případě TJ Sokol se jednalo o dotaci na obnovu povrchu sportovní podlahy velkého sálu v jablonecké sokolovně, která se realizovala v dubnu a květnu 2020. Celkové investiční náklady dosáhly částky 323 tisíc Kč, dotační podíl města činil necelých 48 tisíc.

ČLTK Bižuterie Jablonec n. N., z.s., obdržel schválenou dotaci na obnovu drenážního systému venkovních tenisových dvorců ve svém areálu. Celkový investiční rozpočet byl vyčíslen na více jak 348 tisíc, město se podílelo necelými 50 tisíci korunami. Práce se teprve rozjíždějí, hotovo bude v dubnu 2021.

„Přestože dnešní doba sportovce, jejich přípravu i soutěže omezuje, jsem velmi rád, že myslí na rozvoj svých areálů, které budou v dalším období sloužit dětem i dospělým,“ dodává David Mánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…