Jak se vám v Opavě dýchá? Hlasujte o favoritovi

04.05.2015 10:03

První ročník nové soutěže pro opavské školy se blíží do finále.

Jak se vám v Opavě dýchá? Hlasujte o favoritovi
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Jak se nám v Opavě dýchá?“ anebo „Jak se nám v Opavě žije?“ To byla dvě soutěžní témata prvního ročníku nové soutěže s názvem Opava – moje město, na která během března tvořily opavské mateřské a základní školy obrázky či fejetony. „Není nám jedno, v jakém městě žijeme a jak se nám v něm dýchá. Nelíbí se nám popsané fasády domů, špinavá zákoutí, nedopalky na chodnících. Nechceme se dusit smogem a kouřem z komínů. Proto jsme prostřednictvím této soutěže chtěli znát pohled dětí,“ uvedla první náměstkyně primátora Simona Bierhausová, která byla jejím iniciátorem.

Opavská veřejnost nyní může dát hlas svému favoritovi. Soutěžní díla, která jsou anonymizována, budou vystavena v prostorách Knihovny Petra Bezruče a také zveřejněna na webových stránkách města od 4. do 29. května. Hlasovat můžete buď prostřednictvím kupónu v Hlásce, který poté odevzdáte do připraveného boxu v knihovně nebo na podatelně magistrátu na Horním náměstí, či zasláním svého hlasu na e-mail: silvie.vltavska@opava-city.cz (pouze 1x z jedné e-mailové adresy).

Soutěž je rozdělena do tří kategorií – třídy a kolektivy MŠ, žáci nižšího stupně ZŠ a žáci vyššího stupně ZŠ. Mateřské školy a mladší žáci soutěží s výtvarnými díly, starší žáci se prezentují fejetony. Tři nejlepší práce v každé kategorii, které získají největší počet hlasů, budou odměněny dle výběru poukázkami na nákup knih, výtvarných potřeb či k návštěvě Cinestaru. Společně s vítězem bude darem oceněna také škola, které je vítěz žákem. Slavnostní předání cen výhercům proběhne v červnu v prostorách radnice. Výsledky soutěže budou zveřejněny na webu města a v prázdninové Hlásce.

Hlas svému favoritovi v každé kategorii můžete dát:

  • prostřednictvím kupónu v Hlásce, který poté odevzdáte do připraveného boxu v knihovně nebo na podatelně Magistrátu města Opavy na Horním náměstí 69
  • zasláním svého hlasu (možno označit za každou kategorii číslo svého vítěze) na e-mail: silvie.vltavska@opava-city.cz (pouze 1x z jedné e-mailové adresy – bude kontrolováno).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…