Jeseník: Část stromů v Aleji nářků musí být pokácena

25.04.2022 19:31 | Tisková zpráva

Znalecký posudek, který si město nechalo vypracovat, jednoznačně řekl, že některé stromy z bukové aleje ve Smetanových sadech je nutné skácet. V prostoru aleje se v průběhu tohoto týdne bude pohybovat technika. Dbejte prosím zvýšené opatrnosti. Omlouváme se za komplikace.

Jeseník: Část stromů v Aleji nářků musí být pokácena
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Situace vyžaduje provést nezbytná opatření nejen z hlediska „bezpečného využívání“, ale i z hlediska obnovy a výchovy celého prostoru,“ konstatuje znalecký posudek vypracovaný soudním znalcem v oblasti ochrany přírody a dendrologie.

Věk a choroby stromů, z nichž nejzávažnější je napadení stromů dřevomorem kořenovým, vedou k nutnosti část stromů z aleje bezodkladně pokácet a pečlivě sledovat celou alej. „Kácení považuji vždy až za poslední možnost, ale v tomto případě nám stav stromů a nutnost zajistit bezpečí návštěvníků Smetanových sadů, bohužel neumožňuje nic jiného,“ popisuje místostarosta města Tomáš Vlazlo.

Znalecký posudek dále doporučuje pro následující období a budoucnost stanovit postup celkové rekonstrukce parku, který nejen celkově uchopí pojetí parku, ale také v tomto cenném přírodním prostředí doporučí zastoupení druhů dřevin s ohledem na využívání a bezpečnost.

To jsou problémy, kterými se bude zabývat architektonická soutěž, na jejíž pořízení vyčlenilo dubnové zastupitelstvo finanční prostředky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…