Jeseník: V nemocnici se za uplynulý rok narodilo 267 dětí

14.01.2022 7:35 | Tisková zpráva

Porodníci Nemocnice AGEL Jeseník přivedli na svět jedny dvojčátka, 144 děvčat a 123 chlapců.

Jeseník: V nemocnici se za uplynulý rok narodilo 267 dětí
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Mezi holčičkami vládla Eliška, Tereza, Amálie či Beáta. Mezi nejčastějšími chlapeckými jmény byli Daniel, Antonín, Matyáš a Jan. Zájem měli rodiče i o méně tradiční a nezvyklá jména. V jesenické nemocnici tak zapsali do porodních knih například Enni, Lareth, Ligia, Cornelia, Santiago, Elis, Letycie...

Rok 2021 uzavřel na gynekologicko-porodnickém oddělení chlapeček Adam, který se narodil na silvestra v 11:18 dopoledne. Prvním miminkem roku 2022 se stal opět chlapeček, Eliáš přišel na svět 2. ledna v 12:46 hodin.

Porodnice Nemocnice AGEL Jeseník prošla v posledních letech výraznou modernizací a byly pořízeny také zcela nové přístroje. V loňském roce nakoupila nemocnice nové telemetrické CTG, ultrazvuk, pokojové postýlky poslední generace a pořídila nový inkubátor. Maminky se rovněž těší z nadstandardních rodinných pokojů, kde se maminky cítí jako doma. I proto je porodnice v Jeseníku stále vyhledávanější mezi maminkami.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

7:37 Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

Již pátým rokem se plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 snaží během festivalu WALLZ kultivova…