Jičín: Brzy začne rekonstrukce bytového domu Na Jihu čp. 541 – 544

06.11.2019 10:37

Starosta JUDr. Jan Malý a jednatel firmy TIMRA s.r.o. Jan Kafka v pondělí 4. listopadu podepsali smlouvu na rekonstrukci bytového domu Na Jihu čp. 541 – 544, který je ve vlastnictví města. Práce začnou už na přelomu letošního a nadcházejícího roku.

Jičín: Brzy začne rekonstrukce bytového domu Na Jihu čp. 541 – 544
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Dům se dočká snížení energetické náročnosti (zateplení) a úpravy vstupů, které nově budou bezbariérové. Celkově se zlepší vizáž domu, a tudíž i nejbližšího okolí. Firma zvítězila ve výběrovém řízení, ve kterém nabídla cenu díla ve výši 12 873 926,59 Kč bez DPH.

Akce se uskuteční na základě dvou projektových dokumentací. Jedna byla zpracována na rekonstrukci pláště a zateplení, druhá pro úpravu vchodů. Jde tedy o dva záměry v jedné zakázce s tím, že každý bude podpořen dotací. Na přestavbu vchodů město Jičín získalo dotaci ve výši 800 tisíc Kč z programu Bytové domy bez bariér, zřizovaném Ministerstvem pro místní rozvoj ČR. Zateplení bude dotačně podpořeno ze zdrojů Evropské unie prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu. Dotace je schválena ve výši 4,7 milionu Kč. U obou platí, že budou v definitivní výši vyplaceny po dokončení díla, jak je ostatně u dotací na stavební akce běžné.

Firma TIMRA s.r.o. ze všech uchazečů o zakázku nabídla nejnižší cenu, a protože splnila všechna kritéria obsažená v zadávací dokumentaci, ve veřejné soutěži zvítězila. Smlouva o dílo stanovuje, že jako první budou zrekonstruovány vstupy, které budou zhotoveny do konce září 2020. U rekonstrukce pláště je termín dokončení stanoven na září 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…