Jičín: Do konce srpna lze nominovat osobnosti na Cenu města

11.07.2018 13:01

Město Jičín každý rok v prosinci slavnostně uděluje Cenu města. Jde o nejprestižnější ocenění určené pro ty osobnosti, na které Jičín a jeho obyvatelé mohou být hrdí. Nominace na laureáty podávají občané, a ačkoliv byla uzávěrka stanovena na 30. června, RM schválila posunutí termínu do 30. srpna. Posunutí termínu není neobvyklé, v historii udílení Ceny města se tak stalo už několikrát.

Jičín: Do konce srpna lze nominovat osobnosti na Cenu města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Cena města Jičína je nejprestižnější ocenění, které je Jičínem udělováno. Osobnost může být z jakéhokoliv oboru. Každý návrh, dodaný v termínu, musí obsahovat celé jméno osoby, její datum narození a kontaktní údaje. Nutné je také uvést obor činnosti a v neposlední řadě také textové zdůvodnění návrhu.

Hodnotící komise je jmenována zastupitelstvem. Je složena ze sedmi členů, přičemž tři jsou přímo členy zastupitelstva a čtyři jsou držiteli Ceny města z minulých let. Komise se usnese na hlavním nominovaném a doporučení předá RM k projednání. Ta následně předloží své stanovisko ZM při veřejném zasedání a teprve tehdy je nový laureát vybrán. Protože je snahou města udržet prestižní úroveň ceny, pravidla umožňují v daném roce Cenu města neudělit.

Cena města má podobu sošky. Nese s sebou také finanční složku, jelikož laureát získává jednorázovou odměnu ve výši 50 tisíc Kč. Tradice udílení cen mimořádným osobnostem sahá k roku 2009.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…