Jičín: Festival Jinčí čin v září uspořádá mimořádné setkání v bývalé VZP

11.07.2018 7:34

Rada města schválila dohodu o spolupráci se skupinou Jinčí čin na setkání v budově bývalé VZP na autobusovém nádraží. Festival Jinčí čin bude stejně jako v minulých letech pořádán souběžně s festivalem Jičín – město pohádky.

Jičín: Festival Jinčí čin v září uspořádá mimořádné setkání v bývalé VZP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Zatímco pohádkový festival si jako téma zvolil Krkonoše a Podkrkonoší, Jinčí čin se tentokrát zaměří na něco zcela nečekaného – panelová sídliště v Jičíně. Setkání v bývalé VZP plánuje na 13. září. Začátek bude v 16 hodin.

Veřejnost zve na přednášku o historii budovy na autobusovém nádraží a také o fenoménu sídlišť v Jičíně a potažmo v celé republice. V 19:30 je na programu koncert kvarteta Billow.

Další den, v pátek 14. září, se festival Jinčí čin přesune na sídliště Nové Město. Z bohatého programu vyberme výtvarnou dílnu s podtitulem Postav si sídliště, který zve návštěvníky otázkou „Kdybyste si mohli navrhnout vlastní panelový dům, jak by vypadal?“, nebo koncert Quatro boys Jičín. V sobotu 15. září se festival přemístí na sídliště Husova. Organizátoři chtějí uspořádat fotbalový turnaj jako připomínku toho, kterak se z volné „fotbalové“ plochy pozvolna stává parkoviště.

Program je velmi pestrý a výše popsané body jsou skutečně pouze malou ochutnávkou. Bližší informace lze najít na facebookové stránce Jinčí či na webu pohádkového festivalu www.pohadka.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…