Jičín: Místnost v budově ve Vrchlického ulici využije Český červený kříž

19.02.2021 16:43

Rada schválila pronájem další místnosti v budově ve Vrchlického ulici (u kruhové křižovatky). O prostor projevili zájem zástupci Českého červeného kříže, který budovu v současnosti již obývá.

Jičín: Místnost v budově ve Vrchlického ulici využije Český červený kříž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V žádosti paní Marcela Harbichová DiS. uvedla, že místnost bude sloužit jako záložní sklad humanitární pomoci (ošacení, lůžkoviny, lehátka, stan apod.). Paní Harbichová dále uvádí, že uskladněný materiál vychází z povinnosti pro pověřené středisko Českého červeného kříže.

Jičínské středisko plní důležitou funkci v boji s koronavirovou nákazou, jelikož úzce spolupracuje s Integrovaným záchranným systém KHK, například školí dobrovolníky pro ošetřovatelství v sociálních službách a pro výpomoc v nemocnicích. Spolupráci s Oblastním spolkem Českého červeného kříže nedávno podpořil i Krizový štáb ORP Jičín v rámci protikoronavirových opatření.

Pronájem místnosti o ploše 7,72 m2 bude uzavřen na dobu určitou do konce roku 2021 za 40 Kč/m2. Jde o obvyklou výši nájemného. Dodatek ke smlouvě s Českým červeným křížem uzavře Správa nemovitostí města Jičína a.s. Pro místnost město nemělo využití. V budoucnosti je plánována rekonstrukce celého objektu na křižovatce ulic Vrchlického a Husova, aby mohl sloužit sociálním službám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…