Jičín: O významné turistické cíle budou opět pečovat občané

14.01.2022 12:59 | Tisková zpráva

Rada města schválila smlouvy o dílo mezi městem Jičín a občany, kteří se starají o významné turistické cíle. Tyto smlouvy se uzavírají každoročně s těmi občany, kteří pečují dlouhodobě o turistické destinace v Jičíně.

Jičín: O významné turistické cíle budou opět pečovat občané
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jedná se o kapličku na vrchu Zebín, o Milohlídku na Čeřovce a také o Rumcajsovu stezku s jeskyňkou na Bradech. Všichni občané mají s údržbou těchto turistických destinací velké zkušenosti. Město uzavře smlouvu s paní Marií Kopalovou, paní Danou Doškářovou a panem Davidem Kracíkem. Za péči o Milohlídku poskytne Jičín odměnu 17 000 korun, za Rumcajsovu stezku 8000 korun a za obstarávání kaple na Zebíně rovněž 8000 korun.

Město Jičín si práce ošetřovatelů turistických cílů velmi váží, všichni považují tuto činnost za své hobby. O všech zmíněných místech se můžete dočíst na jičínském turistickém portálu ZDE.

Rumcajsova stezka vede z Miletína do Jičína a chodce provede lesem pod Střelečskou hůrou, okolo hrádku Pařez, přes Skalní Město a Prachov. Co se týká vrcholku Zebína a místní kapličky, nikde není město Jičín více na dlani než právě odtud. Čedičový vrch s bělostnými zdmi kapličky Máří Magdalény láká pozornost každého návštěvníka. A co se týče Milohlídky, na hřbetu Čeřovky byla vybudována již v roce 1843 jako nejstarší vyhlídková věž v Českém ráji. Paní Kopalová má na starosti i otvírání věže pro veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…