Jičín: Údržbu chodníků v zimě zajistí opět technické služby, navýší se počet beden s posypovým materiálem

04.11.2019 16:01

Rada města schválila plán zimní údržby pro nadcházející chladnou sezónu. Tento dokument je schvalován každoročně, aby reagoval na aktuální podněty od občanů a Technických služeb města Jičína, které údržbu ploch v zimě vykonávají.

Jičín: Údržbu chodníků v zimě zajistí opět technické služby, navýší se počet beden s posypovým materiálem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Letos bude umístěno více beden s posypovým materiálem – jedna přibude u zimního stadionu, jedna u zadního vjezdu do městského hřbitova a jedna v ulici Přátelství naproti „Bunkru“. Celkem jich tak bude 57. Posypovým materiálem zůstane stejně jako v minulých letech směs soli a písku.

K mechanizačním prostředkům pro zimní údržbu komunikací patří zejména dva specializované sypače a čtyři kolové traktory s nesenou radlicí. Pro chodníky budou určeny dva „multicary“ s čelní radlicí a specializovaným sypačem a čtyři traktory. Pro dočišťování bude nasazen traktůrek HAKO CITYMASTER s čelní radlicí a sypačem a pro odklízení sněhu jsou vyčleněny dva nakladače a dva kontejnerové nosiče.

Nově je zpracován plán zimní údržby pro místní část Hubálov, která byla k Jičínu připojena k 1. říjnu 2019. Technické služby zde umístí dvě bedny s posypovým materiálem, a to jednu v severní a jednu v jižní části osady. Komunikace, která je pro Hubálov páteřní, tj. prochází celým jeho územím, je spravována Údržbou silnic Královéhradeckého kraje. Technické služby budou v zimě udržovat devět místních komunikací v Hubálově, což bude oproti loňsku rovněž novum. Technické služby pro tuto činnost využijí traktor Zetor s nesenou radlicí. Dané komunikace budou udržovány ve třetím sledu po údržbě místních komunikací v Popovicích a na nedaleké skládce Libec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…