Jihlava: Lyžaři budou mít vlastní dělo

15.05.2022 17:02 | Tisková zpráva

Zastupitelé města schválili nákup sněžného děla. V zimě se tak lidé mohou opět těšit na lyžařský okruh v Českém mlýně.

Jihlava: Lyžaři budou mít vlastní dělo
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Spolek Lyžařské Jihlavsko dostane od města peníze na nákup sněžného děla. Na svém zasedání o tom rozhodli zastupitelé. Spolek si tak odkoupí stroj, který měl minulou zimu v pronájmu za 100 tisíc korun.

Zastupitelé uvolnili na nákup 230 tisíc korun. „Pořídíme ho tak za 2/3 jeho skutečné ceny. Díky pronájmu v loňské sezóně jsme na něj dostali slevu,“ uvedl náměstek primátorky Petr Ryška. Lepší cenu má město garantovanou do 15. června. „Museli jsme proto o odkupu rozhodnout už teď, abychom pak zbytečně nepřepláceli,“ vysvětlil důvod nákupu sněžného děla na jaře.

Vedení města investovalo do běžeckého lyžování v Jihlavě i v uplynulých letech, a to cca 400 tisíc korun. V roce 2019 pořídilo pro Lyžařské Jihlavsko například rolbu, kterou spolek využil kromě lokalit na Vysoké a Čeřínku, také na údržbu stop s technickým sněhem v Jihlavě.

Okruh pro běžkaře v areálu Český mlýn byl v zimě v provozu 90 dní. Trať dlouhou 600 metrů prodloužili členové spolku kvůli velkému zájmu v polovině ledna o dalších 1200 metrů. „Lyžovali tam děti, dospělí i lidé v důchodovém věku. Dokonce k nám přijížděli i zájemci z jiných měst. Například Znojma, Brna, Třebíče, Pardubic, Havlíčkova Brodu nebo Polné,“ vyjmenoval náměstek primátorky Petr Ryška.

Okruh v Českém mlýně byl pro veřejnost otevřený sedm dní v týdnu, byl osvětlený a přístupný zdarma. Podle odhadů Lyžařského Jihlavska využilo sportoviště okolo deseti tisíc lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…