Jihlava: MHD se vrátí do běžného režimu s několika změnami

27.08.2018 10:01

Změny se dotknout linek do Hybrálce, Hosova i Hruškových Dvorů.

Jihlava: MHD se vrátí do běžného režimu s několika změnami
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Od začátku školního roku dojde ke změnám v provozu některých linek jihlavské městské hromadné dopravy. Od 3. září dojde k  navýšení spojů u linky číslo 8, která zajišťuje dopravní obsluhu Starých hor a Hybrálce, linka číslo 4 bude kvůli bezpečnosti školáků jezdit přes zastávku Pod Jánským kopečkem a od 1. října bude zrušena linka číslo 9 do Hosova.

„Dopravní podnik města Jihlavy přebírá v plné míře dopravní obsluhu Hybrálce. Současně s tím dojde k navýšení počtu spojů obsluhujících zastávku Okrajová a posílí se dopravní spojení mezi oblastí Starých Hor a Základních škol Jarní a Rošického,“ uvedl Karel Trojan z odboru dopravy a doplnil, že se jízdní řád takto upravil na základě připomínek Osadního výboru Starých Hor a obce Hybrálec.

Připomínky obyvatel také iniciovaly změnu dopravní obsluhy Hosova. „Linka číslo 9 bude na základě stížností obyvatel Hosova zrušena a nahrazena regionální linkou Jihlava – Počátky. Na náves do Hosova budou zajíždět spoje s odjezdem z autobusového nádraží v 15.10 a 17.50 hodin, tedy v časových polohách bývalé linky číslo 9,“ přiblížil Karel Trojan.

Změna čeká také tři spoje linky číslo 4. Ty budou nově obsluhovat zastávku Pod Jánským kopečkem. „Změna byla provedena na základě požadavků obyvatel v Hruškových dvorech, umožní dětem z Hruškových Dvorů bezpečnou cestu domů, dosud musely chodit na zastávku v rušné Polenské ulici,“ doplnil Karel Trojan.

Od 1. září také končí platnost prázdninových jízdních řádů a všechny jízdní řády jihlavské MHD se tak vrací do běžného režimu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…