Jihlava: Primátorka se kvůli nemoci COVID-19 s občany v pondělí nesejdou

14.09.2020 6:31

Kvůli koronaviru a zpřísnění hygienických pravidel se zatím na neurčito odkládá plánované setkání vedení města Jihlavy s občany, které se mělo uskutečnit v pondělí 14. září.

Jihlava: Primátorka se kvůli nemoci COVID-19 s občany v pondělí nesejdou
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„V době, kdy od hygieniků zaznívají výzvy k maximální opatrnosti a obezřetnosti, nechce město zbytečně riskovat a plánovaná setkání jsou prozatím odložena na neurčito,“ uvedl mluvčí města Radovan Daněk. Podle jeho slov by se mohla uskutečnit nejdříve v říjnu, témat k řešení je totiž celá řada.

„Uvažujeme také o online způsobu takových setkání,“ řekl Daněk a doplnil, že vedení města chce lidem vysvětlit například nové způsoby revitalizace sídlišť, aby v budoucnu předešlo případným nedorozuměním. Dalším důležitým tématem, které je potřeba důkladně probrat s obyvateli Jihlavy, jsou investiční příspěvky, které chce město zavést pro investory a developery. Mluvit by se mělo také o rozpočtu a plánovaných úsporách v příštím roce a na podzim chce vedení Jihlavy lidi podrobně informovat také o tom, jak proběhne změna dodavatele vody.

Město už si jedno setkání veřejnosti s vedením města vyzkoušelo venku na náměstí v rámci Léta s gustem, kdy byli primátorka a většina radních připraveni k diskuzi v pátek 28. srpna odpoledne na festivalu Barevnost chutí. „Bylo to příjemné setkání na příjemném místě s lidmi, kteří sice kladli nepříjemné a kritické dotazy, ale my jim chceme a musíme vysvětlovat i to, co se nám třeba nedaří přesně podle představ,“  říká primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Prvního venkovního setkání se zúčastnilo asi deset obyvatel Jihlavy. Kromě dotazů týkajících se například dopravy, parkování nebo nutných oprav ulic a chodníků se lidé ptali i na letošní údržbu zeleně a jeden dotaz směřoval také k plánované revitalizaci náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…