Jihlava: Spádové obvody škol se budou muset změnit

08.03.2018 21:20

Spádové obvody některých jihlavských základních škol se budou muset změnit. Plánovaná změna vychází jednak z důvodu naplněných kapacit škol, podkladem jsou i údaje z demografického výzkumu s výhledem nejméně na další tři roky.

Jihlava: Spádové obvody škol se budou muset změnit
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Změna se bude týkat především ZŠ E. Rošického, které bude odebrána část ulice Rantířovské, ulice 17. listopadu, Vrchlického a část obce Hosov – ty budou přidány k obvodu ZŠ T. G. Masaryka. ZŠ E. Rošického budou odebrány ulice Jasmínová, Šípková, Trnková, Lipová, Buková, Za Poštou, Dlouhá, Kamenná, Na Vrchovině, Užhorodská, Náhorní, Jasanová, Kolmá, Purmerendská, Heidenheimská a U Pískovny – ty budou přidány k obvodu ZŠ Seifertova. Dále budou přesunuty některé dílčí části ulic, jako např. Hradební ulice po ulici Stará cesta do obvodu ZŠ Demlova, sem také nově spadá ulice Chodská, která byla dříve u obvodu ZŠ Havlíčkova.

„Může se stát, že změna spádových obvodů změní zaběhnuté zvyky a děti budou muset podle spádovosti docházet do jiných škol. Nicméně rodiče i nadále mohou hlásit děti do škol, které si sami vyberou, dokud jsou v nich volná místa. Jestliže takovou školu nenajdou, příslušná škola podle obvodu musí dítě přijmout. Zákon ukládá zřizovateli základních škol povinnost ta místa vytvořit a poskytnout,“ sdělil Tomáš Koukal, vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy.

Současné změny jsou připraveny na základě demografického výzkumu a jsou nastaveny tak, aby se další tři roky nemusely spádové obvody měnit.

Podrobný seznam všech škol a jejich ulic najdete na webu města v sekci Vyhlášky zde, který se bude aktualizovat po schválení zastupitelstvem města 17. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…