Jihlava: Studenti architektury navrhnou novou podobu několika lokalit

12.03.2019 14:47

Skupina studentů napříč všemi ročníky studia se bude v letním semestru pod vedením architektů Jana Šépky a Alžběty Brůhové zabývat rozvojem Jihlavy. Studenti navrhnou například revitalizací asanovaného prostoru v okolí ulice Židovská či dostavbu proluk při ulici Hradební. Návrhy studentů sice nebudou pro Jihlavu závazné, mohou však být inspirací pro další rozvoj města.

Jihlava: Studenti architektury navrhnou novou podobu několika lokalit
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Studenti působili v Jihlavě již minulý semestr, kdy navrhovali novou podobou jihlavského špalíčku na Masarykově náměstí, v nadcházejícím semestru se jejich pole působnosti rozšíří na celé město,“ přiblížila Tereza Kafková z odboru rozvoje města.

„Zabýváme se otázkami od zkompaktnění městského jádra, jako je dostavba židovské čtvrti nebo zastavění proluky v Křížové ulici, přes možnosti definování území v blízkosti městských hradeb (prostor u Znojemského mostu, dostavba a kultivace veřejného prostranství v okolí DKO, artikulace vstupu do města od Brány Matky Boží), až po návaznosti na širší okolí, například propojení centra města se sídlištěm Březinky nebo urbanistický rozvoj oblasti za soutokem,“ sdělila architektka Alžběta Brůhová.

Koncepty studentských prací z úvodního workshopu, který proběhne od 9. do 14. března, budou veřejnosti představeny v zasedací místnosti Zastupitelstva města Jihlavy ve čtvrtek 14. března v 16:30 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…