Jihlava opět promluví o vzdělávání

06.11.2019 13:30

Již sedmý ročník konference o vzdělávání se uskuteční 9. listopadu.

Jihlava opět promluví o vzdělávání
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V jihlavském divadle DIOD se 9. listopadu uskuteční konference Jihlava mluví o vzdělávání. Debaty o smyslu, cílech i metodách současného vzdělávání se zúčastní několik odborníků. Konference je však určena i široké veřejnosti, její součástí bude například beseda na téma „Jak můžeme zlepšit základní školství ve svém městě, ve své škole, ve své třídě?“.

„První blok odstartují prezentace konkrétních výukových programů a zkušeností ze základních škol, své postřehy budou sdílet ředitel ZŠ Lázní Bohdaneč Jaroslav Jirásko, učitel a školní psycholog R. Čapek, od Jana Kršňáka zazní i příspěvek na téma Digitální technologie, děti a klid člověka. Magdaléna Benešovská organizace Post Bellum představí metodiku výukového programu moderních dějin a socioložka L. Jarkovská přednese poučný a zároveň zábavný stand-up na téma výuky sexuální výchovy,“ sdělila zastupitelka města Jihlavy, spolupořadatelka konference Lenka Mikletičová.

Pro zájemce budou dále připraveny workshopy s praktickými ukázkami výukových metod. „Při besedě budou diskutovat a sdílet své zkušenosti zástupci jak zřizovatelů, tak ředitelů i učitelů základních škol nad tím, jaké jsou možnosti všech aktérů v současných podmínkách přibližovat se společnému cíli, tj. spokojeným žákům, rodičům i učitelům,“ uvedla dále zastupitelka.

Svou účast potvrdil také náměstek primátora města Liberce Ivan Langr, nebo ředitel nadace a platformy Eduzměna Zdeněk Slejška. „Dostatečný prostor bude i na otázky z publika,“ doplnila Lenka Mikletičková.

V průběhu celého dne bude opět připraveno skvělé občerstvení i teplý vegetariánský oběd. Rezervace na konferenci i workshopy lze provést na stránce www.jihlavamluviovzdelavani.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…