Krnov: Kamery nově přenášejí obraz v HD kvalitě

10.07.2020 19:53

Sledovat čtyřiadvacet hodin denně dění ze čtyř kamer mohou od 1. července zájemci nově v HD kvalitě na webových stránkách města (www.krnov.cz) v sekci Online služby.

Krnov: Kamery nově přenášejí obraz v HD kvalitě
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

„Dříve kamera zachytila jeden snímek, který se obnovoval až po minutě a byl ve velmi nízkém rozlišení. Nyní je přenášen obraz v HD kvalitě a takzvaně živě formou live streamu, kdy plynulé záběry zachycené kamerami je možné sledovat pouze se zpožděním několika málo sekund,“ vysvětluje Nikolas Bazakas, referent odboru správního.

Dvě „sledovací“ místa, kde byly staré kamery nahrazeny novými, se nacházejí v radniční věži, přičemž jedna snímá obraz ve směru na Cvilín, druhá na Jeseníky. Na dalších dvou místech ve skateparku a na letišti zůstaly kamery stávající, také ony však zvládají živé vysílání díky výraznému zkvalitnění přenosu signálu. „Do konce prázdnin by ke stávajícím čtyřem měla přibýt kamera nová, a to na střeše domu s jídelnou na Hlavním náměstí, která bude zabírat především radnici a její okolí,“ doplňuje informace Nikolas Bazakas.

O sledování záběrů z webkamer je mezi návštěvníky internetových stránek města dlouhodobě zájem, proto se radnice rozhodla tuto službu vylepšit a modernizovat. Nejedná se přitom o jediné on-line služby, které tato sekce nabízí. Zájemci mohou velice snadno a rychle zjistit například aktuální obsazenost jednotlivých přepážek nebo to, zda jsou jejich doklady připraveny k vyzvednutí. Zatím poslední novinkou je možnost rezervace termínu k Vítání občánků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…