Kroměříž: Občané se v neděli sejdou u druhé adventní svíce

04.12.2021 6:27 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice připravuje na druhou adventní neděli, tedy na 5. prosince, setkání u dva metry vysoké svíce na Komenského náměstí. Začne v 17 hodin. Připraven bude krátký doprovodný program, o který se postará duo sester Matějčkových, i mikulášské drobnosti pro nejmenší děti.

Kroměříž: Občané se v neděli sejdou u druhé adventní svíce
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Rozsvícení první adventní svíce přilákalo minulou neděli na náměstí Míru hlavně rodiny s dětmi. Nechceme je připravit o zážitek, a tak jsme se rozhodli toto komorní setkání uspořádat znovu, a hlavně našim nejmenším tak zpříjemnit předvánoční čas,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Rozsvícení velkých adventních svící, tedy proměna města v adventní svícen, je novinkou, kterou kroměřížská radnice připravila na letošní předvánoční období. Dva metry vysoké svíce doplňují vždy vánoční strom a ozdoby. Kromě náměstí Míru a Komenského náměstí jsou svíce umístěné na Masarykově náměstí a na Velkém náměstí u lavičky Václava Havla.

Nové světelné prvky doplní vánoční osvětlení v ulicích v centru města, a hlavně výzdobu na Velkém náměstí, která zahrnuje stejně jako v loňském roce vstupní bránu, osm metrů vysoký světelný kužel symbolizující vánoční strom, nasvícenou kašnu a světelné nebe, které se rozprostře nad hlavami návštěvníků náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…