Kroměříž: Radnice pořídila nové mobilní kluziště

11.11.2020 21:49

Věřím, že si lidé mobilní kluziště užijí ještě letos, říká místostarosta Holík.

Kroměříž: Radnice pořídila nové mobilní kluziště
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Kroměřížská radnice pořídila nové mobilní kluziště. Sportoviště za zhruba 2,7 milionu korun by mělo být instalováno na Hanáckém náměstí. „Plánovali jsme, že by mohlo být v provozu ještě před Vánoci. Bohužel nevíme, jak se budou vyvíjet vládní opatření související s bojem proti epidemii koronaviru. Pokud to ale bude jen trochu možné, mobilní kluziště zprovozníme,“ poznamenal místostarosta Karel Holík.

Podle nynějších omezení je shromažďování více než dvou osob z rozdílných domácností na veřejných místech zakázáno. „Je zřejmé, že při trvání současných opatření mobilní kluziště zprovoznit nemůžeme. Ale pokud by se pravidla změnila, budeme připraveni. Sportování venku by mohlo být uvolněno mezi prvními. Až se tak stane, za příznivého počasí budeme schopni do dvou dnů mobilní kluziště nachystat,“ doplnil Holík.

Město v minulé zimě provozovalo na Hanáckém náměstí mobilní kluziště, které si pronajalo. Novinka zaznamenala velký ohlas veřejnosti, kluziště navštívilo odhadem nejméně 15 tisíc lidí. Nové kluziště má rozměry 13 x 28 metrů. Radnice opět počítá s tím, že u něj bude půjčovna bruslí a uzamykatelné skříňky na obuv a další věci. Otázkou je, zda opatření proti epidemii umožní provozování bufetu s občerstvením.

Koupí mobilního kluziště chce město vyřešit problém s omezenými hodinami bruslení pro veřejnost na zimním stadionu, který za normální situace bývá vytížen hokejem mládeže i dospělých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…