Letošní vánoční strom v Kroměříži přivezou z Chropyňské ulice

09.11.2020 6:31

Velké náměstí v Kroměříži s největší pravděpodobností letos rozzáří strom, který momentálně stojí na soukromém pozemku v Chropyňské ulici.

Letošní vánoční strom v Kroměříži přivezou z Chropyňské ulice
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Jedná se o smrk pichlavý, který je vysoký zhruba dvanáct metrů a který byl vysazen asi před pětatřiceti lety,“ uvedl Martin Posolda z radničního odboru služeb.

Příští týden by měli strom posoudit odborníci z brněnské Mendelovy univerzity. „Rozhodnou, zda je z hlediska kvality dřeva, zdravotního stavu a vitality vhodný k tomu, aby byl instalován na náměstí jako vánoční strom,“ doplnil Posolda. Pokud strom odbornou prohlídkou projde úspěšně, na Velké náměstí by měl být přivezen v pátek 20. listopadu. Po nazdobení by pak měl být rozsvícen 26. listopadu.

Program by měl doplnit jarmark i kulturní vystoupení. „Jak to s rozsvícením vánočního stromu dopadne, budeme vědět až podle aktuální situace a opatření, která budou za 20 dnů platná v souvislosti s epidemií koronaviru. Stejná slova platí o vánočních trzích, která plánujeme na Velkém náměstí. Pevně věřím, že je budeme moci uspořádat alespoň v nějaké omezené podobě,“ doplnil starosta Jaroslav Němec.

Loni Velké náměstí krášlil také smrk pichlavý. Nákladní automobil ho přivezl z ulice Františka Vančury na Barbořině, kde stál v předzahrádce rodinného domu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…