Liberec: Mateřská škola Klášterní na Husovce rozkvete na podzim

20.06.2021 18:45

Děti se do opravené školky vrátí ještě letos. Rekonstrukce potrvá pouhé čtyři měsíce.

Liberec: Mateřská škola Klášterní na Husovce rozkvete na podzim
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Statutární město Liberec provede stavební úpravy budovy odloučeného pracoviště mateřské školy Klášterní, které se nachází v ulici Husova. Objekt projde rekonstrukcí díky projektu s názvem „Stavební úpravy pro energetické úspory MŠ Klášterní“, který je dalším z řady akcí, které přinesou žákům mateřských škol v zařízeních zřizovaných statutárním městem Liberec větší komfort a pohodlí. V neposlední řadě tím získá důstojnou podobu další z historických domů v centru města.

Zhotovitelem stavby byla vybrána firma Pozemní stavitelství s.r.o. s cenou stavebních prací ve výši 4,6 mil. Kč. Opravy budou probíhat od července do října tohoto roku.

Rekonstrukcí budovy dojde k odstranění statických a funkčních poruch, ke zlepšení tepelně-technických vlastností výplní otvorů, obvodových konstrukcí, střešního pláště a estetického vzhledu budovy. Děti i učitelský sbor budou mít po dobu rekonstrukce náhradní zázemí v hlavní budově MŠ Klášterní.

Celkové náklady projektu se odhadují kolem 5,5 mil Kč a budou z části hrazeny z dotací Evropské Unie, konkrétně z Operačního programu Životní prostředí v předpokládané výši 2,2 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…