Litoměřice: Byly vyhlášeny Památky roku 2021

12.03.2022 9:18 | Tisková zpráva

Soutěž Památka roku 2021 zná své výsledky za Ústecký kraj. V kategorii velkých památek zvítězil měšťanský dům v Kadani, v malých památkách slavil triumf objekt Střelnice v Klášterci nad Ohří. Výsledky byly v pátek 4. března vyhodnoceny v Hradu Litoměřice v rámci setkání krajské sekce Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHSČMS).

Litoměřice: Byly vyhlášeny Památky roku 2021
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Zástupce měst sdružených ve spolku přivítal v úvodu starosta města Ladislav Chlupáč, který je seznámil s historií místa a pozval na některé kulturní akce, jež u nás proběhnou. Účastníci poté diskutovali mimo jiné i o dotacích pro obnovu a opravu památek,“ sdělil městský zastupitel Petr Hošek.

„V druhé části setkání si přítomní prošli rekonstruovanou starou radnici a Divadlo Karla Hynka Máchy, které letos slaví 200 let od svého založení,“ informovala Alena Křížová, vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu, který se společně s Městskými kulturními zařízeními postaral o zdárný průběh akce.

V soutěži Památka roku 2020 slavily vítězství také Litoměřice. Ocenění získala rekonstrukce krásného domu U Pěti panen č.p. 42/20 na Mírovém náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…