Litoměřice: Byly vyhlášeny Památky roku 2021

12.03.2022 9:18 | Tisková zpráva

Soutěž Památka roku 2021 zná své výsledky za Ústecký kraj. V kategorii velkých památek zvítězil měšťanský dům v Kadani, v malých památkách slavil triumf objekt Střelnice v Klášterci nad Ohří. Výsledky byly v pátek 4. března vyhodnoceny v Hradu Litoměřice v rámci setkání krajské sekce Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHSČMS).

Litoměřice: Byly vyhlášeny Památky roku 2021
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Zástupce měst sdružených ve spolku přivítal v úvodu starosta města Ladislav Chlupáč, který je seznámil s historií místa a pozval na některé kulturní akce, jež u nás proběhnou. Účastníci poté diskutovali mimo jiné i o dotacích pro obnovu a opravu památek,“ sdělil městský zastupitel Petr Hošek.

„V druhé části setkání si přítomní prošli rekonstruovanou starou radnici a Divadlo Karla Hynka Máchy, které letos slaví 200 let od svého založení,“ informovala Alena Křížová, vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu, který se společně s Městskými kulturními zařízeními postaral o zdárný průběh akce.

V soutěži Památka roku 2020 slavily vítězství také Litoměřice. Ocenění získala rekonstrukce krásného domu U Pěti panen č.p. 42/20 na Mírovém náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…