Litoměřice: Některé školy prošly během prázdnin rekonstrukcí

22.09.2019 20:27

V průběhu letních prázdnin prošly další školní budovy rekonstrukcí. Oprava dvorního traktu Základní školy Boženy Němcové, včetně vybudování venkovní učebny, nového povrchu celého sportoviště, vnějšího výtahu do objektu s bezbariérovým sociálním zařízení a dále nové workoutové hřiště v areálu Masarykovy základní školy.

Litoměřice: Některé školy prošly během prázdnin rekonstrukcí
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Největší akcí na škole Boženy Němcové je bezpochyby výstavba bezbariérového vstupu do budovy v podobě zcela nového výtahu, který se nachází vně školy ve dvorním traktu. „Výtah bude využívat hendikepovaná žákyně. Bezbariérový přístup potěší také hůře pohyblivé návštěvníky koncertů, které se konají ve varhaním sále v horním patře budovy,“ sdělil ředitel školy Václav Hanč. S výstavbou v celkové hodnotě 3,7 milionu pomohla dotace ve výši 3,4 milionu korun.

Hned vedle vyrostla zbrusu nová venkovní učebna a pingpongový stůl. "Došlo zde také k opravě povrchu sportovního hřiště, novotou září i doskočiště a sítě ohraničující sportovní plochu, což ocení i veřejnost, která může hřiště v odpoledních hodinách využívat," informovala Andrea Křížová, vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích.

Slavnostní otevření nového workoutového hřiště Masarykovy základní školy doprovázela zábavná show. „Nynější podoba je zatím jen polovina hřiště, které tu do budoucna vznikne,“ uvedl ředitel školy Karel Kynzl. Na úpravy škola použila vlastní prostředky a sponzorské dary. Zacvičit si mohou nejen žáci školy, ale také veřejnost. Hřiště je přístupné každý všední den od 8 do 19 hodin a o víkendu od 10 do 19 hodin. Od listopadu se otevírací doba zkrátí do 17 hodin.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…