Litoměřice: Pro osamělé seniory chystá město krizové potravinové balíčky

13.03.2020 8:38

Krizové potravinové balíčky pro osamělé seniory, kteří si nemohou sami nebo prostřednictvím příbuzných nakoupit, připravuje město Litoměřice.

Litoměřice: Pro osamělé seniory chystá město krizové potravinové balíčky
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Pracovníci odboru sociálních věcí a zdravotnictví ve spolupráci s charitouběhem těchto dnů mapují situaci a aktivně vyhledávají seniory, kteří pomoc potřebují. "Balíčky nebudou určeny všem, jde o krizové řešení pro nejpotřebnější," upozornila vedoucí odboru Renáta Jurková. Rozvoz potravin zajistí dobrovolníci či dobrovolní hasiči. Náklady zatím uhradí město. Poté, co nebezpečí pomine, budou moci senioři na úřad přijít a balíček dodatečně uhradit.

Tajemník městského úřadu Milan Čigáš vyzývá obyvatele k všímavosti a vzájemné pomoci. "I těžká chvíle, jako je takováto krize, může být přínosem například v prohloubení mezilidských vztahů. Každý z nás může ukázat to dobré, co v něm je. Všímejme si prosím opuštěných sousedů, i kdyby měla pomoc spočívat pouze v laskavém uklidňujícím slově. Město se snaží jít příkladem," uvedl tajemník.

V případě, že se domníváte, že jste seniorem, který není schopen či se bojí si sám dojít do obchodu, nebo znáte v okolí někoho takového, můžete volat na telefonní čísla: 416 916 120, 416 916 125, 416 916 222.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…