Litoměřice: Rozmarýn slaví Den Země akcí „Želví putování“

19.04.2021 17:28

K příležitosti oslav Dne Země pořádá Dům dětí a mládeže Rozmarýn v Litoměřicích (DDM) akci „Želví putování“, která se koná od čtvrtka 22. dubna do neděle 25. dubna. Při želvím putování se soutěžící dozví spoustu informací o životě mořských želv a naučí se, jak tyto ohrožené druhy chránit. Děti, které se zúčastní, odevzdají vyplněné pracovní listy a zařadí se do slosování o odměny. Den Země je celosvětová událost každoročně organizovaná 22. dubna. Zaměřuje se na podporu ochrany životního prostředí a jeho propagaci.

Litoměřice: Rozmarýn slaví Den Země akcí „Želví putování“
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Hra začíná 22. dubna, pracovní listy a další informace zveřejní DDM v den zahájení. „Aby děti tuto hru v pohodě zvládly, je nutné si vytisknout všechny pracovní listy nebo si je vyzvednout v dřevěné schránce připevněné na plotě v Rozmarýnu. Soutěžící dále potřebují chytrý telefon s daty, propisku a barevnou fixu nebo pastelku. V případě, že nemají data, přehrají si nápovědná videa doma. Pak už jen s dobrou náladou hurá do terénu,“ informuje ředitelka DDM Rozmarýn Zuzana Bendová.

V pracovních listech najdou želví ochranáři dvanáct úkolů. Po městě je rozmístěno deset stanovišť, která jsou propojena s úkoly v pracovních listech. Zakreslena jsou na mapě, přičemž je doporučeno je obejít dle pořadí. Video na stanovišti č. 4 je nápovědou také pro stanoviště 5-9. „Doplňte pracovní listy a spolu se splněnými úkoly vhoďte nejpozději v neděli 25. dubna do dřevěné schránky připevněné na plotě DDM Rozmarýn. Nezapomeňte uvést své jméno a telefonní kontakt. Při odevzdání budete automaticky zařazeni do slosování, které proběhne v úterý 27. dubna. Těšíme se na všechny želví ochranáře, vítěze budeme kontaktovat telefonicky,“ doplňuje ředitelka Zuzana Bendová.

Více informací se dozvíte na https://www.ddmrozmaryn.cz/ či FB stránce https://www.facebook.com/DDMRozmaryn

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…