Litoměřice: Zastupitelé znovu podpořili Zahradu Čech, do prázdnin je bez akcí

27.04.2021 20:27

Zastupitelstvo města Litoměřice podpořilo Zahradu Čech dalším prominutím nájemného. Tentokrát na období duben – červen 2021.

Litoměřice: Zastupitelé znovu podpořili Zahradu Čech, do prázdnin je bez akcí
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Výstaviště stále nemůže pořádat akce, aktuálně do konce června. „Problémem je, že z vládních kompenzačních programů dosáhneme pouze na Antivirus, který je určen na mzdy zaměstnanců. Od března loňského roku jsme díky tomu obdrželi 2,6 milionu korun (2020 / 1,5 mil. Kč. + 2021 / 1,1), bez nichž bychom museli propouštět. S ostatními náklady nám však vláda nepomůže,“ vysvětlila Michaela Mokrá, ředitelka Zahrady Čech.

Měsíční náklady potřebné pro provoz výstaviště činí 750 000 korun. Tím, že musela být zrušena celá jarní sezona přišlo v obratu o více jak 8 milionů korun. Vítanou vzpruhou je v současné době příjem z očkování a testování v areálu. Zde částka představuje zhruba 200 tisíc korun měsíčně.

Za odpuštění nájmu ve výši 300 000 korun za každý měsíc je vedení výstaviště velmi vděčno. „Zahrada Čech patří do projektu Rodinné stříbro Ústeckého kraje, a i díky ní jsou Litoměřice vyhlášeným místem turismu. Jejím fungováním k nám každoročně zavítají tisíce návštěvníků. Děkujeme zastupitelům, že nás v této nelehké době podpořili,“ konstatoval s povděkem Lukas Wünsch, jednatel výstaviště a místostarosta města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.