Luhačovice pořídily nové auto pro dobrovolné hasiče z místní části Polichno

10.11.2019 8:36

Nové vozidlo pro dobrovolné hasiče, které pořídily Luhačovice díky dotacím, bylo v říjnu předáno Sboru dobrovolných hasičů v Polichně, jedné z místních částí lázeňského města.

Luhačovice pořídily nové auto pro dobrovolné hasiče z místní části Polichno
Foto: wikipedia
Popisek: Luhačovice

„Jednotka SDH by měla mít kvůli akceschopnosti podle vyhlášky k dispozici dopravní automobil a v Polichně už disponovali jen starou Avií, vyrobenou v roce 1982. Bylo proto již opravdu nutné, aby jednotka dostala nové vozidlo. Využívat se bude samozřejmě při přepravě hasičů v případě zásahu, ale také například k ježdění družstva na závody v požárním sportu nebo při různých akcích, na kterých se SDH prezentuje,“ informovala vedoucí odboru správy majetku MÚ Luhačovice Magdalena Blahová.

Nově bude hasičům z Polichna sloužit devítimístný automobil značky Ford Transit Kombi. Celkové náklady na pořízení vozu činily 990 tis. Kč včetně DPH. „Největší část, a to 450 tisíc, pokryla dotace z Ministerstva vnitra ČR. Další dotace se podařila získat od Zlínského kraje, který přispěje 300 tisíci. Zbytek prostředků na nákup vozu šel z rozpočtu města,“ doplnila Blahová.

V posledních letech se městu podařilo pořídit také obdobná dopravní vozidla pro hasiče v Řetechově i pro SDH v samotných Luhačovicích. Pro zbývající místní část Kladná Žilín je předběžně přislíbena dotace Ministerstva vnitra ČR pro rok 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…