Mladá Boleslav: Boleslavský Ošatník v hotelu Věnec slouží již všem lidem v sociální nouzi

12.05.2022 9:18 | Tisková zpráva

Boleslavský Ošatník v hotelu Věnec přešel do nové fáze. Od včerejšího dne neslouží jako výdejna ošacení, obuvi, hygieny či potřeb pro děti výhradně pro lidi z Ukrajiny, ale využít ho mohou další osoby. Mladoboleslavská radnice tak plní svůj slib a rozšiřuje sociální službu. Od pondělí do pátku v čase mezi 9. 00 – 17. 00 může každý, kdo se ocitl v sociální nouzi, Ošatník navštívit a využít tak zboží, které sem darovali lidé ve prospěch potřebných.

Mladá Boleslav: Boleslavský Ošatník v hotelu Věnec slouží již všem lidem v sociální nouzi
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

„Jsem opravdu rád, že se nám podařilo tuto službu nastartovat a rozšířit pro všechny, kteří potřebují pomoci. V současné těžké době se bohužel zvyšuje počet lidí, kteří mají starosti a tímto krokem některým z nich můžeme vyřešit složitou situaci,“ popsal náměstek primátora Robin Povšík, který projekt s týmem dalších osob zastřešuje.

Ačkoliv se Ošatník otevřel široké veřejnosti, využití jeho služeb má svá pravidla. Každý podléhá registraci. Podporu může dostat pouze ten, kdo se prokáže rozhodnutím Úřadu práce o přidělení příspěvku na živobytí, doplatku na bydlení, příspěvku na bydlení, přídavku na dítě nebo přidělení dávky mimořádné okamžité pomoci. Tato rozhodnutí nesmí být starší 3 měsíců. Stejnou relevanci má písemné doporučení odboru sociálních věcí mladoboleslavského magistrátu.  Drobné zboží jako je spodní prádlo nebo trička si mohou lidé brát 1 x za měsíc, věci typu bund nebo bot maximálně 1 x za 3 měsíce.

Vstup do Ošatníku má rovněž pouze osoba, která je čistá a není pod vlivem návykových a omamných látek. „Nevylučujeme tím pomoc třeba bezdomovcům s nedostatečnou hygienou. Rádi jim poskytneme například ošacení. Ale nebudou si pro něj chodit do Ošatníku. Mohou využít služby Naděje, která si může příslušné oblečení vyžádat a my jí ho dáme. Ošatník musí zůstat místem, kde se i lidé v sociální tísni cítí komfortně a bezpečně,“ doplňuje náměstek Povšík.

Projekt Boleslavského Ošatníku výrazně podpořily odbory KOVO MB, Škoda Auto nebo firma Brands capital. Radnice bude usilovat o partnerství i s dalšími subjekty a například ve spolupráci s Nadačním fondem Škoda Auto  by chtěla podpořit účast dobrovolníků na tomto projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…