Mladá Boleslav: Město se bude podílet na stavbě parkovacího domu v nemocnici

23.08.2019 19:06

Na svém posledním srpnovém jednání rada města odsouhlasila, že Mladá Boleslav bude dvaceti procenty ručit za úvěr, který si vezme Klaudiánova nemocnice na stavbu parkovacího domu.

Mladá Boleslav: Město se bude podílet na stavbě parkovacího domu v nemocnici
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Již dříve zastupitelé odhlasovali, že se na stavbě parkovacího domu bude město podílet, právě i z toho důvodu, že z dvaceti procent ho budou využívat obyvatelé města, především ti, kteří bydlí v okolí. Z osmdesáti procent pak bude využíván pacienty a zaměstannci nemocnice," vysvětlil primátor Raduan Nwelati. Nemocnice bude na stavbu čerpat úvěr od Komerční banky do výše 190 milionů, to znamená, že Mladá Boleslav bude ručit za zhruba 38 milionů korun, za zbytek ručí Středočeský kraj.

Parkovací dům v nemocnici bude osmipodlažní a disponovat bude 640 parkovacími místy. Aktuálně je projekt ve fázi výběru zhotovitele, stavba by měla začít letos na podzim a trvat by měla 10 měsíců. Po tu dobu také budou mít návštěvníci nemocnice možnost nechat automobily na dočasném parkovišti ve vnitrobloku Slovanka, které zřídilo město a nemocnici ho pronajme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.