Mladá Boleslav: Městská policie vloni zaznamenala zvýšený počet přestupků

08.02.2019 20:01

Ze zprávy o činnosti městské policie za minulý rok, kterou v pondělí projednala rada města, vyplývá řada zajímavých údajů. Jak uvedl primátor Raduan Nwelati, počet událostí, které museli strážníci v loňském roce řešit, vzrostl oproti roku 2017 zhruba o tři a půl tisíce.

Mladá Boleslav: Městská policie vloni zaznamenala zvýšený počet přestupků
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Došlo i k navýšení pokut, a to o 35 %, ovšem nejde o pokuty za parkování, těch naopak o více než dva tisíce ubylo. Nejvýraznější nárůst zaznamenali strážníci především v porušování zákazu konzumace alkoholu na veřejných prostranstvích, těch je oproti roku 2017 asi o 46 % více," uvedl ke statistice primátor.

Trojnásobně se podle něj zvýšil i počet případů znečištění veřejného prostranství nebo nápady trestné činnosti, které městská policie předává do kompetence policii státní. "Zatímco v roce 2017 jsme zaznamenali 33 takových případů, vloni jich už bylo 84. Výrazně se rovněž zvedl počet injekčních stříkaček, sebraných na různých místech města. To všechno jsou věci, proti nimž musíme razantně bojovat," uvedl primátor.

Stávající počet 50 strážníků je podle něj nutné zvednout na potřebných 68, což se ovšem dlouhodobě nedaří. "Proto chceme jednat s bezpečnostními agenturami o možnosti najmout si na tuto práci jejich zaměstnance. Tím by se bezpečnost v ulicích Mladé Boleslavi také výrazně zvýšila," nastínil primátor.

Město bude rovněž čerpat peníze z IPRÚ na asistenty prevence, kteří dohlížejí na pořádek v ulicích, plánuje navýšit jejich počet a zároveň jim zvýšit plat, aby byla tato pozice pro případné zájemce atraktivnější.

Bezpečnost v ulicích má vylepšit i zdokonalený kamerový systém, do nějž město investuje, v letošním roce by měl být dokončen projekt bezpečné parky, který počítá s instalací dalších kamer.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…