Mladá Boleslav: Mobilní poradna LUMA přijede až domů

03.11.2019 8:38

Přišel vám úřední dopis, kterému nerozumíte? Potřebujete poradit s dluhy? Nemáte peníze na právníka a navíc máte problém s cestováním? Poradna LUMA je nyní dostupná i pro vás.

Mladá Boleslav: Mobilní poradna LUMA přijede až domů
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Mnozí občané Mladé Boleslavi a obcí v okrese někdy potřebují využít bezplatného sociálně-právního poradenství. Od roku 2004 mohli docházet či dojíždět do Poradny LUMA v Mladé Boleslavi a již několik let vždy ve čtvrtek odpoledne do Poradny LUMA v Mnichově Hradišti. Někteří lidé do poradny přijet nemohou, například z důvodu snížené pohyblivosti nebo žijí v obci, kde veřejná doprava funguje minimálně.

Pracovníci LUMA MB doposud do domácností klientů vyjížděli pouze za oběťmi domácího násilí a trestných činů, do rodin s ohroženými dětmi a do sociálně vyloučených lokalit. Službu odborné sociální poradenství Luma nyní rozšířila o terénní formu z důvodu neustále narůstající poptávky. Prakticky to znamená, že pokud se zájemce nemůže dostavit do poradny, přijedou sociální pracovnice za ním. Nadále Luma poskytuje telefonické a e-mailové konzultace.

"Ne všechny problémy řešíme u nás. Často se stává, že zájemce odkážeme na jinou, pro něj vhodnější službu, o které nevěděl. Dokážeme najít řešení pro každého, pokud se ozve včas. Využíváme této možnosti a vyzýváme občany: Pokud máte problém, s nímž si sami neumíte poradit, obraťte se na odborníky, dokud je čas na řešení. Poradenství je poskytováno za podpory právníka z řad advokátů. Lidem ve finanční tísni poskytujeme bezplatně potravinovou a materiální pomoc. Kontakty pro informaci o službě a pro objednání: tel. 774 607 840, e-mail ZDE, webové stránky ZDE," řekla ředitelka LUMA MB, z. s. Martina Brzobohatá.

Poskytování služby je financováno ze státního rozpočtu prostřednictvím Ministerstva práce a sociálních věcí a kofinancována několika městy a obcemi. Materiální pomoc pro lidi ve finanční tísni poskytuje Potravinová banka Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…