Mladá Boleslav: Na radnici vlaje opět tibetská vlajka

09.03.2019 7:36

Statutární město Mladá Boleslav se vyvěšením tibetské vlajky na budově magistrátu na Komenského náměstí zapojilo do celosvětové akce Vlajka pro Tibet. Vyvěšení vlajky jednomyslně schválila městská rada.

Mladá Boleslav: Na radnici vlaje opět tibetská vlajka
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

K této akci se letos přihlásilo přes 814 obcí a měst v celé České republice a desítky škol a konají se i různé další aktivity. V neděli 10. března si prostřednictvím této mezinárodní kampaně připomeneme 60. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci Tibetu. Vlajka na magistrátu je od pátečního dopoledne do pondělního rána.

K situaci v Tibetu se váže i filmová projekce pozoruhodného filmu Cesta vede do Tibetu, která se koná v mladoboleslavské městské knihovně v pondělí 11. března od 18 hodin a poté znovu 11. dubna. Unikátní, mezinárodními cenami ověnčený dokument z roku 1954 zachycuje architektonické památky, život Tibeťanů i setkání s devatenáctiletým dalajlámou Tändzinem Gjamcchem i pančhenlámou Čhökji Gjalcchänem.

V roce 1996 se k Vlajce pro Tibet přihlásila první čtyři česká města. V loňském roce kampaň v ČR podpořilo vyvěšením tibetské vlajky 737 obcí, měst, městských částí nebo krajů. Více informací na www.lungta.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…