Mladá Boleslav: Vyhřívaný stan nabídl v mrazivé noci útočiště bezdomovcům

13.01.2022 20:27 | Tisková zpráva

Letošní zima je dosud teplotně relativně nadprůměrná, proto byl vytápěný vojenský stan, určený pro lidi bez domova, otevřen teprve potřetí.

Mladá Boleslav: Vyhřívaný stan nabídl v mrazivé noci útočiště bezdomovcům
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Stan v Poplužním dvoře slouží v případě mrazivých nocí jako útočiště pro lidi bez domova a navyšuje tak kapacitu nedalekého azylového střediska Naděje, které se o bezdomovce primárně stará. Možnost strávit noc v teple využilo z úterý na středu 13 lidí, dvě ženy a 11 mužů, mezi nimi i pět cizinců.

Na pořádek ve stanu nepřetržitě dohlíží zaměstnanci bezpečnostní agentury, pravidelné kontroly zde provádí také strážníci městské policie.

Při první úterní kontrole zde bylo vše v pořádku, v jedenáct večer se ale na městskou policii obrátil pracovník ostrahy s tím, že jeden z ubytovaných bezdomovců je pod vlivem alkoholu a obtěžuje ostatní. "Hlídka podnapilého čtyřicetiletého bezdomovce polské národnosti z objektu vykázala," uvedl velitel městské policie Tomáš Kypta.

Anketa

Má Viktor Orbán vaše sympatie?

98%
1%
hlasovalo: 37434 lidí

Ve středisku Naděje, kde se o lidi bez domova starají celoročně, panuje v případě alkoholu a jiných návykových látek nulová tolerance. Ve stanu jsou o něco benevolentnější, nicméně lidé, kteří zde chtějí přenocovat, musí dodržovat stanovená pravidla, chovat se slušně a nerušit ostatní obyvatele.

Stan je v provozu v případě, kdy teploty několik nocí za sebou poklesnou pod mrazu, případně panují výrazně nepříznivé povětrnostní podmínky. O možnosti využít tuto variantu noclehu informuje bezdomovce městská policie. Během této sezóny zde zatím přenocovalo 21 lidí.

Mladá Boleslav pořídila vysloužilý vojenský stan už v roce 2013, od té doby zde v průběhu zimních měsíců poskytnou stovky noclehů lidem, kterým by na ulici hrozilo umrznutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…